Rome

Rome is het grootste openluchtmuseum ter wereld. Hier struikel je over ontelbare bezienswaardigheden. Het is een veelzijdige stad met schitterende monumenten, gezellige pleintjes, fonteinen op elke hoek van de straat, een romantische sfeer, lekker Italiaans eten, een bruisend nachtleven en chique winkels… een stad waar je op slag verliefd op wordt! Boek hier je citytrip naar Rome, alsook je last minute!

Meer over Rome

Uw accommodaties

De stad

Rome was eeuwenlang de belangrijkste stad ter wereld en is nu nog steeds het middelpunt van de katholieke kerk. De stad is niet op één dag gebouwd. De bonte mengelmoes van kleuren en stijlen zijn hiervan het bewijs. Het Forum Romanum, het Pantheon of het Colosseum getuigen van het Romeinse tijdperk. Vaticaanstad is volledig in Renaissancestijl opgetrokken, terwijl de Trevi-fontein een perfect beeld geeft van het barokke Rome. Wandelen door 2500 jaar geschiedenis is duizelingwekkend. Weer op adem komen kan op een van de vele terrassen die de stad rijk is.

Bezienswaardigheden

  • Vaticaan en Sint-Pietersbasiliek: Vaticaanstad is het kleinste land ter wereld. Nauwelijks 44 hectare groot, maar met tal van bezienswaardigheden. Het Sint-Pietersplein met de Sint-Pietersbasiliek, de Vaticaanse musea en de prachtige Vaticaanse tuinen.

  • Trevi-fontein: de grootste en bekendste fontein van Rome, met imposant beeldhouwwerk van de zeegod Neptunus op een schelpvormige strijdwagen. Legende: gooi een muntje over je schouder in de fontein en je zal ooit terugkeren naar Rome.

  • Spaanse Trappen: dé ontmoetingsplaats van Rome. De bekendste trappen ter wereld gebouwd in de 18e eeuw voor de Franse kerk Trinita dei Monti. Tegenover Via dei Condotti, de winkelstraat bij uitstek.

  • Colosseum: immens ovaalvormig amfitheater gebouwd in de eerste eeuw na Christus. Ooit het grootste amfitheater van het Romeinse Rijk waar gevechten op leven en dood tussen gladiatoren of wilde dieren plaatsvonden.

  • Forum Romanum: de belangrijkste archeologische site in Rome. Ten tijde van het Romeinse Rijk het politieke en commerciële centrum van de stad.

  • Piazza Navona: ovaalvormig plein gebouwd op het atletiekstadion van Domitianus, gedecoreerd met drie bruisende fonteinen. De Fontana dei Quattro Fiumi van Bernini is een echt meesterwerk.

  • Pantheon: indrukwekkende bouwwerk op de Piazza della Rotonda met een koepel van meer dan 43 meter diameter. Middenin de koepel zit een gat waar het zonlicht doorheen schijnt. Bevat graftomben van Italiaanse koningen en enkele prominente Italianen.Onze aanraders

  • De markt op de prachtige Campo dei Fiori: iedere morgen, behalve op zondag, wordt het plein omgetoverd in een zee van kramen, waar groenten en fruit, vlees, gevogelte en vis worden verkocht

  • Een ritje met de scooter: je ziet en hoort ze overal voorbij rijden, want voor de Romeinen is de scooter het ideale vervoermiddel om zich te verplaatsen in de stad

  • De rustige volkswijk Trastevere: hier wonen de échte Romeinen en vind je restaurants waar de eenvoudige Romeinse volkskeuken wordt opgediend