Lissabon

Huiskamer van fadista Amália Rodrigues, thuishaven van ontdekkingsreiziger Vasco da Gama, stad van de heuvels, bijzondere stadswijken, miradouros, mooie stranden en het trammetje der traagheid… Cultuurliefhebbers en zonaanbidders, welkom in Lissabon! Boek hier je citytrip naar Lissabon, alsook je last minute.

Meer over Lissabon

Uw accommodaties

Bezoek het Mosteiro dos Jeronimos en de Torre de Belém, twee monumenten in de wijk Belém die getuigen van het rijke maritieme verleden van de stad. Verken het stadscentrum Baixa dat in 1755 door een verwoestende aardbeving totaal van de kaart werd geveegd, maar nadien grotendeels volgens het originele patroon werd heropgebouwd. Spring op de gele tram 28 voor een historisch ritje door de nauwe straten van het schilderachtige Alfama en de Bairro Alto.

Bezienswaardigheden

  • Castelo de São Jorge: Op de hoogste heuvel van de stad pronkt het Kasteel van São Jorge met zijn gerestaureerde kasteelmuren en tien wachttorens. Op de binnenplaats vind je een schaduwrijk plein met fonteinen. 

  • Catedral Sé: De fraaie kathedraal van Lissabon met haar Romaanse klokkentorens en het prachtige roosvenster is een mengeling van architectonische stijlen. Bezoek zeker de gotische kloostergang en de schatkamer met religieuze kunstvoorwerpen.

  • BAIRRO ALTO: Bairro Alto is een alternatieve, pittoreske wijk waar een bohemien sfeer hangt. Maar als de zon ondergaat dan bruist Bairro Alto als geen andere wijk. Breng een bezoekje aan de talloze pubs en restaurants