Center Parcs Park Eifel

  1. Duitsland
  2. Eifel en Hunsrück
  3. Gunderath
  • Uitzicht op het park
  • Op terras
  • Aqua Mundo
  • Speeltuin
  • Plezier op de glijbaan
  • 42 foto's
  • Vernieuwd park
  • Vlakbij Nürburg & Cochem
  • Vulkaneifel - UNESCO Global Geopark
  • Aan de bosrand
  • Animatie
  • Fietshuur mogelijk
  • Kindvriendelijk
  • Zwembad met glijbanen

Volledig vernieuwd vakantiepark omringd door een prachtig vulkaanlandschap waarin je heerlijk kunt fietsen, wandelen en zelfs langlaufen. De Vulkaneifel hoort bij de UNESCO Global Geoparks en staat vooral bekend om zijn 'maaren'. Ontdek dit bijzondere landschap met oeroude, beboste vulkanische kraters. Ook de fraaie kastelen in de charmante steden Cochem en Nürburg zijn zeker de moeite waard. Ook

Over Center Parcs Park Eifel

Intro

Volledig vernieuwd vakantiepark omringd door een prachtig vulkaanlandschap waarin je heerlijk kunt fietsen, wandelen en zelfs langlaufen. De Vulkaneifel hoort bij de UNESCO Global Geoparks en staat vooral bekend om zijn 'maaren'. Ontdek dit bijzondere landschap met oeroude, beboste vulkanische kraters. Ook de fraaie kastelen in de charmante steden Cochem en Nürburg zijn zeker de moeite waard.
Ook op het park zelf hoef je je geen moment te vervelen.
De kinderen doe je een groot plezier met een bezoek aan de indoor speelwereld BALUBA waar ze de hele dag kunnen ravotten. Zwemmen, glijden of gewoon ontspannen doe je in het zwemparadijs Aqua Mundo.
Voor de sportliefhebbers is er in het Sport Center genoeg te doen. Je kunt badmintonnen, bowlen en nog veel meer.
In de Market Dome vermaak je je in de avond op en top. Je vindt hier diverse restaurants en winkels waarmee je de dag onder het genot van een hapje en een drankje afsluit.

De uitgebreide faciliteiten maken Center Parcs Park Eifel een populair vakantiepark onder gezinnen met baby's en jonge kinderen.

Ligging

Center Parcs Park Eifel ligt in de Duitse Eifel en is een ideaal park voor wie rust en ruimte zoekt. Hier kun je dwalen door eeuwenoude stadjes en bossen. Het grootste Nordic Walking fitness park van Europa ligt naast het vakantiepark.
In en rondom het park valt van alles te beleven, vooral voor mensen die graag buiten zijn. Lange wandeltochten voeren je langs de Vulkaanmaaren, de beroemde rivier de Moezel en uitgestrekte wijngaarden. Wie de prachtige omgeving van de Eifel wil ontdekken, gaat heerlijk wandelen of trekt er met een mountainbike of e-bike op uit.
’s Winters kun je in dit gebied prachtige langlauftochten maken terwijl de kinderen lekker kunnen sleeën en ravotten in de sneeuw.
Ook een bezoek aan de Nürburgring, Cochem met de Reichsburg, Wild- en Erlebnispark Daun en attractiepark Phantasialand behoort tot de mogelijkheden.

Afstand vanaf Utrecht: ca. 320 km

Afstanden vanaf Center Parcs Park Eifel in Gunderath:
- Nürburgring: ca. 15 km
- Wild- & Erlebnispark Daun: ca. 23 km
- Cochem: ca. 27 km
- Attractiepark Phantasialand: ca. 83 km
- Keulen: ca. 95 km

Bijzonderheden

- Center Parcs Park Eifel is een autoluw park. Na het uitladen van je auto kun je gebruikmaken van het gratis parkeerterrein bij de ingang van het park

Vernieuwde en nieuwe cottages

Van de 440 cottages in het park zijn er 320 vernieuwd en 120 volledig herbouwd.
Je hebt de keuze uit compleet ingerichte Comfort cottages, Premium cottages voor meer gemak en VIP cottages waar je kunt relaxen in een privésauna.
Alle cottages van Center Parcs Park Eifel liggen vrijstaand in het prachtige, heuvelachtige kraterlandschap boven de Heilbachsee.

Overige informatie

Praktische informatie Duitsland

Autorijden
Op ongeveer driekwart van het Autobahn netwerk in Duitsland is er geen sprake van een snelheidslimiet. Het adviessnelheidslimiet is bijna overal ca. 130 km/u en in enkele gebieden 120 km/u. Het algemene wegenhulpnummer van de ADAC in Duitsland is +49 89 22 22 22.
Milieuzones
Het is in diverse steden en regio’s niet toegestaan om met een voertuig het bewuste gebied in te rijden, tenzij de uitstoot van fijnstof voor het voertuig aan bepaalde normen voldoet. Voertuigen die het gebied willen inrijden, moeten voorzien zijn van een milieusticker die overeenkomt met de classificatie aangegeven voor de Umweltzone. Deze milieusticker kunt u eenvoudig aanvragen via deze link.
Douane
Duitsland maakt deel uit van de Europese Unie. Een geldig ID-kaart of paspoort is verplicht. Voor meer informatie over de douane bepalingen verwijzen we u naar de website van de Rijksoverheid www.rijksoverheid.nl
Leidingwater
Het leidingwater in Duitsland is veilig te drinken.
Feestdagen
Duitsland heeft veel dezelfde feestdagen als Nederland. Feestdagen die niet hetzelfde zijn als in Nederland: Rosenmontag, dag van de arbeid (1 mei) en dag van de Duitse Eenwording (3 oktober) Tijdens feestdagen zijn banken en winkels vaak gesloten.
Geldzaken
De munteenheid in Duitsland is de Euro. Veel banken zijn ’s middags gesloten. Op veel plaatsen zijn pinautomaten en meestal kunt u pinnen in de winkels. Creditcards worden vrijwel over geaccepteerd.
Klimaat & kleding
De temperaturen in Duitsland wijken in principe niet veel af van die in Nederland. In de zomer is het enkele graden warmer en in de winter is het enkele graden kouder. In berggebieden worden de temperaturen echter bepaald door de hoogte en de ligging van de plaats ten opzichte van de omringende bergen. Het is aan te raden luchtige, maar ook warme kleding mee te nemen voor de wisselende weersomstandigheden. Daarnaast kan een regenjas of –poncho van pas komen. Voor ‘s avonds is een (fleece) trui aan te raden.
Taal
In Duitsland spreekt men Duits. Men komt vaak ook wel uit te voeten met Engels.
Telefoon en internet
Het landnummer van Duitsland is 0049. In veel accommodaties en openbare gelegenheden heeft u de beschikking over een (gratis) internet (wifi) verbinding. Hou er rekening mee dat in afgelegen gebieden het bereik niet altijd even goed is. Voor de kosten van mobiele telefonie en internet dient u zich te wenden tot uw provider, aangezien dit afhankelijk is van uw abonnement.
Typisch Duits
Cafés gaan vaak rond 10.00 uur open met name in de grote steden, sommige gaan aan het einde van de middag dicht. De meeste restaurants gaan ’s middags rond lunchtijd open en sluiten soms om daarna voor het avondeten weer open te gaan. De meeste mensen in Duitsland eten ’s avonds pas rond 20.00 uur en nemen daarna nog even de tijd om gezellig met elkaar te borrelen. Daarnaast kan uit eten gaan in Duitsland zelfs bijna goedkoper dan zelf koken.

Ruimtes en slaapkamers

Comfort Cottage, Type HE2612 (max. 4 pers., ca. 55 m²)

- Twee verdiepingen
- Woonkamer met zithoek en flatscreen-tv
- Kluis
- Volledig ingerichte keuken met kookplaat, koelkast, vaatwasmachine, magnetron, filter-koffiezetapparaat, broodrooster en kinderstoel
- 2 Slaapkamers met 2 samenstaande 1-persoonsbedden, babybed
- Badkamer met douche
- 2 Aparte toiletten
- Groot balkon met terrasmeubilair
- Maximaal 2 huisdieren toegestaan

Premium Cottage, Type HE2625 (max. 4 pers., ca. 58 m²)

- Gelijkvloers
- Woonkamer met hoekbank en flatscreen-tv
- Kluisje
- Volledig ingerichte keuken met kookplaat, magnetron, koelkast met vriesvak, vaatwasmachine, waterkoker, NESCAFÉ Dolce Gusto en broodrooster, kinderstoel
- 2 Slaapkamers met 2 samenstaande 1-persoonsbedden, flatscreen-tv in een van de slaapkamers, babybed
- Badkamer met douche
- 1 Apart toilet
- Föhn
- Privéterras met tuinmeubilair
- Opgemaakte bedden bij aankomst
- Maximaal 2 huisdieren toegestaan

VIP Cottage, Type HE2632 (Vernieuwd) (max. 4 pers., ca. 84 m²)

- Twee verdiepingen
- Vernieuwde woonkamer met zithoek en flatscreen-tv
- Kluis
- Vernieuwde volledig ingerichte keuken met kookplaat, koelkast, vaatwasmachine, magnetron, filter-koffiezetapparaat, NESCAFÉ Dolce Gusto, broodrooster, kinderstoel
- 2 Vernieuwde slaapkamers met 2 samenstaande 1-persoonsbedden met grote topper, flatscreen-tv in één slaapkamer, babybed
- Luxe wellness-badkamer met bubbelbad, inloopregendouche en infraroodsauna
- Apart toilet
- Privéterras met barbecue en tuinmeubilair
- Opgemaakte bedden bij aankomst
- Handdoekenpakket
- Maximaal 2 huisdieren toegestaan

Comfort Cottage, Type HE2614 (Vernieuwd) (max. 6 pers., ca. 75 m²)

- Twee verdiepingen
- Vernieuwde woonkamer met zithoek en flatscreen-tv
- Kluis
- Vernieuwde volledig ingerichte keuken met kookplaat, koelkast, vaatwasmachine, magnetron, filter-koffiezetapparaat, broodrooster, kinderstoel
- 3 Vernieuwde slaapkamers: 2 met 2 samenstaande 1-persoonsbedden, 1 met twee 1-persoonsbedden, babybed
- 1 Vernieuwde badkamer met douche en toilet, 1 douche en wastafel in één slaapkamer
- Privéterras met tuinmeubilair
- Maximaal 2 huisdieren toegestaan

Premium Cottage, Type HE2626 (Vernieuwd) (max. 6 pers., ca. 84 m²)

- Twee verdiepingen
- Vernieuwde woonkamer met zithoek en flatscreen-tv
- Kluis
- Vernieuwde volledig ingerichte keuken met kookplaat, koelkast, vaatwasmachine, magnetron, filter-koffiezetapparaat, NESCAFÉ Dolce Gusto en broodrooster, kinderstoel
- 3 Vernieuwde slaapkamers met 2 samenstaande 1-persoonsbedden, flatscreen-tv in één slaapkamer, babybed
- 2 Vernieuwde badkamers met douche
- 1 Apart toilet
- Föhn
- Privéterras met tuinmeubilair
- Opgemaakte bedden bij aankomst
- Maximaal 2 huisdieren toegestaan

Faciliteiten

  • Faciliteiten
    • Center Parcs Park Eifel beschikt over vele faciliteiten, waarvan sommige ter plaatse tegen betaling zijn.
    • Receptie
    • Zwemparadijs Aqua Mundo met 1 glijbaan en een nieuwe grote waterspeeltuin
    • Buitenbad
    • Indoor speelwereld BALUBA
    • Grote nieuwe themaspeeltuin buiten
    • Nordic Walking
    • 5 Restaurants
    • Supermarkt
    • Kinder- en familieactiviteiten
    • Avond entertainment
    • Beleefboerderij
    • Petanque
    • Gratis parkeergelegenheid bij de ingang van het park
    • Tegen betaling:
    • Adventure Minigolf
    • Boogschieten
    • Verhuur van fietsen, mountainbikes en e-bikes
    • Verhuur van E-cars
    • Badminton (indoor)
    • Tafeltennis (indoor & outdoor)
    • Bowlingbanen met een nieuwe bowlingbar
    • Ponyrijden
    • Gametown
    • Bungee Trampoline
    • Family Laser Battle
    • 4 Oplaadpunten voor elektrische voertuigen

Minimale leeftijd hoofdboeker en aansprakelijkheid



De hoofdboeker dient te allen tijde 21 jaar of ouder te zijn en is bij groepen of meerdere huishoudens verantwoordelijk / aansprakelijk voor het hele reisgezelschap.


Wat is inbegrepen / niet inbegrepen

Inbegrepen
  • Bij verblijf in een Comfort Cottage:
  • Gebruik van water en elektriciteit
  • Eindschoonmaak
  • Gratis wifi
  • Toeristenbelasting
  • Bij verblijf in een Premium Cottage:
  • Gebruik van water en elektriciteit
  • Eindschoonmaak
  • Gratis wifi
  • Bedlinnenpakket
  • Opgemaakte bedden bij aankomst
  • Keukenpakket
  • Toeristenbelasting
  • Bij verblijf in een VIP Cottage:
  • Gebruik van water en elektriciteit
  • Eindschoonmaak
  • Gratis wifi
  • Bedlinnenpakket
  • Opgemaakte bedden bij aankomst
  • Keukenpakket
  • Shampoo en douchegel
  • Handdoekenpakket
  • Toeristenbelasting
Niet inbegrepen
  • Optionele kosten, bij boeking opgeven en vooraf via de Jong Intra Vakanties te voldoen:
  • Handdoekenpakket € 10 per pakket
  • Bedlinnenpakket € 15 per pakket
  • Huisdieren € 10 per huisdier per nacht
  • Voorkeursligging: Buitenrand park € 35 per cottage
  • Voorkeursligging: Rustig gelegen € 40 per cottage
  • Voorkeursligging: Aan het water € 60 per cottage
  • Voorkeursligging: Op Nummer € 60 per cottage

Milieuvignet Duitsland

Opgelet wanneer je met de auto op vakantie gaat in Duitsland.
Wie in de centra van sommige steden in Duitsland wil rijden heeft voortaan soms een milieuvignet nodig. Ook voertuigen van toeristen moeten zo’n vignet hebben.
Dit vignet moet op voorhand zelf aangevraagd worden.
Deze regels en voorwaarden veranderen echter regelmatig.

Op de website van VAB vind je meer uitleg en de laatste regels hierover terug.


Locatie

Toon de kaart

Anderen bekeken ook